Belföld

Ikerfiaival látogatta meg David Pressman a szivárványcsaládok rendezvényét

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

David Pressman amerikai nagykövet is kilátogatott a Szivárványcsaládokért Alapítvány első „a család az család” napjára. A rendezvény célja, hogy megmutassák az Alaptörvény ma nem reprezentál minden családot Magyarországon. A rendezvényre 200 szivárványcsalád látogatott el, ahol gyerekprogramok várták az érdeklődőket.

Pressman szintén szivárványcsaládban él: az eseményre ikerfiait is magával vitte.

Az Amerikai Egyesült Államok büszkén áll ki a magyar LMBTQ közösség mellett. Ezt már nagyon régóta tesszük, és folytatni is fogjuk

– nyilatkozta Pressman az eseményről tudósító RTL Híradónak.

Az RTL riporterének a résztvevők közül többen elmondták: hiába az úgynevezett gyermekvédelmi törvény, a környezet elfogadja és segíti a szivárványcsaládban nevelkedő gyerekeket.

Az amerikai nagykövet érkezése óta többször is egymásnak feszült a magyar kormánnyal. Sérelmezte, hogy a kormánypárti sajtó orosz állami propagandát terjeszt, és Szijjártó Péter külügyminiszternek is odaszólt Orbán Trump-fotójáért. Orbán Viktor évértékelőjében viccelődött a nagykövet nevével, mondván Bidenéknek is van humora, mert egy Présembert küldték újabb nagykövetnek, hogy „bármi áron, de préselje bele a magyarokat a háborús táborba”.

Pressman a Népszavának nyilatkozva elmondta, hogy a kormányközeli sajtóban ellene indított kampányt az USA felülről irányított támadásnak tekinti, azaz a magyar kormány álláspontjának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik