Belföld

Elnökváltás a KSH élén

MTI/Soós Lajos
MTI/Soós Lajos

A Központi Statisztikai Hivatal dolgozói csütörtökön tudhatták meg, hogy a KSH addigi elnöke, Vukovich Gabriella saját kérésére nyugdíjba vonul, helyét pedig Kincses Áron elnökhelyettes veszi át, írja az Index.

Szombatra virradóan a friss Magyar Közlönyben megjelent az is, mikor kerül sor a korszakváltásra a hivatal élén. Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt határozat szerint Vukovich megbízatása június 10-én szűnik meg, melyet követően június 11-én hétéves időtartamra Kincses Áront nevezi ki az intézmény élére.

A lap cikke szerint Vukovich 2010 óta töltötte be az elnöki pozíciót a statisztikai szervezet élén, ami alatt különös hangsúlyt fektettek a digitális átalakulásra és az adatokhoz való hozzáférés könnyítésére, az adatbiztonságra és az adatvédelmi szabályok betartására.

Utódja, Kincses Áron eddig a hivatal Statisztikai Igazgatóságot irányító elnökhelyetteseként dolgozott a KSH-nál, aki szakmai körökben elismert szakemberként meghatározó szerepet játszott a hivatal munkájában, és jól ismeri a KSH belső működését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik