Belföld

Két mázsa marihuánát, egy mázsa amfetamint, 12 kiló kokaint és 16 ezer extasyt adott el tíz férfi

police.hu
police.hu

A Fejér Vármegyei Főügyészség bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt tíz férfival szemben, akik a szervezetten működő kábítószer-kereskedelemmel egy év alatt mintegy 65 millió forint vagyongyarapodást értek el.

A vádirat szerint az ügyészség a vádlottakra szabadságvesztés- és pénzbüntetés kiszabását, illetve mintegy 65 millió forint vagyonelkobzást indítványozott. A főügyészség tájékoztatása szerint a férfiak egyike által irányított bűnszervezet kábítószer-alapanyagok és kábítószer külföldről, illetve Magyarországról történő beszerzését, előállítását, továbbá értékesítését végezte.

A szervezet kokain, mariuána, extasy, amfetamin, illetve metamfetamin hatóanyagú kábítószerekkel kereskedett.
Többen az alapanyagok beszerzésében vettek részt, illetve minőségellenőrzést végeztek, voltak, akik drog-, illetve pénzfutárként működtek, továbbá aki a kábítószerraktárt működtette, felügyelte, míg a további vádlottak a szállítással, illetve a kábítószer előállításával foglalkoztak. A szervezet tagjai az irányító utasításai szerint jártak el, aki javadalmazást biztosított nekik.

A szervezet egy év alatt 12 kilogramm kokaint, 205 kilogramm marihuánát, 102 kilogramm amfetamint, valamint 16 ezer extasy tablettát értékesített.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik