Belföld

Felfüggesztettet kértek egy rendőrre, mert eltörte egy körözött férfi lábát Veresegyházon

Súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség arra a hivatali eljárásban elkövetett bántalmazással és súlyos testi sértéssel vádolt Pest vármegyei körzeti megbízottra, aki eltörte egy 72 éves körözött férfi csontját.

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa 800 ezer forintos pénzbüntetésre 2 év fizetési fokozatban várakozási idő meghosszabbítása katonai mellékbüntetésre ítélte a rendőr zászlóst az erőszakos bűncselekményekért.

Az ítélet szerint Veresegyházon vont intézkedés alá egy 72 éves férfit, aki ellen elfogatóparancs volt, mert nem vonult be a börtönbe. Miután előállította a kapitányságra, belerúgott az őrzésében lévő férfiba, akinek ettől eltörött a jobb lábszárkapocs csontja.

Az ügyész próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésért fellebbezett az ítélet után, és ezt a másodfokú ügyészség is fenntartotta, mert a bűnüldöző hatóság tagjaként olyan bűntetteket valósított meg a vádlott, amelynek megakadályozása szolgálati kötelezettsége lett volna.

A fellebbviteli ügyészi indítvány kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsánál azt is, hogy a törvénnyel eddig összeütközésbe nem került rendőr zászlóst előzetesen mentesítse a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól, hogy tovább dolgozhasson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik