Belföld

Elmegyógyintézetbe vitték az unokahúga nyakát elvágó tengelici férfit, aki nem tett vallomást

Letartóztatta a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája azt a 29 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy tegnap hajnalban megölte az unokahúgát Tengelicen.

Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi nem tett vallomást, és az ügyben eljáró nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki a kényszerintézkedés helyéül.

A férfi és az unokahúga is a nagyanyjuknál lakott. Csütörtökön hajnali kettő körül a gyanúsított eddig tisztázatlan okból otthonukban többször is megszúrta, illetve megvágta a lányt, mégpedig a nyakán, hastájékán és mellkasán is. A lány annyi vért vesztett, hogy a helyszínen meghalt.

Mivel a gyanúsított az eddigi adatok szerint súlyos mentális betegségben szenved, így őt őrizetbe vételét követően a kórház pszichiátriai osztályán helyezték el. A gyanúsított állapotára tekintettel a letartóztatás tárgyában tartott nyomozási bírói ülésre is a kórházi osztályon került sor. A járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!