police.hu
Belföld

Drograzzia: 200 rendőr és kommandós csapott le 31 helyszínen, 15 dílert tartóztattak le

Kommandósok bevonásával csaptak le egy drogterjesztő hálózat tagjaira 31 helyszínen, a nagyszabású akciókban több mint 200 rendőr vett részt és összesen 29 embert állítottak elő.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a nyomozók olyan információról szereztek értesülést, hogy Baján és a környező településeken, valamint Sükösdön, Kiskunhalason, Jánoshalmán és Miskén több csoport kábítószert és új pszichoaktív anyagot értékesít.

Egy összehangolt akcióban a bajai és a vármegyei rendőrök, valamint Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kommandósai, kutyás rendőrök és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egységei először május 4-én hajnalban nyolc helyszínen csaptak le.

police.hu

A házkutatások során kábítószergyanús anyagokat, 7,3 millió forintot, 780 eurót, laptopokat, telefonokat és tableteket, valamint a terjesztéshez szükséges eszközöket találtak a nyomozók. A legnagyobb fogás az egyik bajai helyszínen volt, ahol a nyomozók közel 6,3 kilogramm szárított növényi anyagmaradványt, 1090 darab ecstasy-t, 132 gramm kokaint és 40 gramm hasist, valamint mérlegeket foglaltak le.

A nagyszabású akciókban 8 férfit fogtak el, akikkel szemben kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárás. Később, május 31-én hajnalban a Bács-Kiskun, a Baranya, a Fejér, Csongrád-Csanád, a Békés és a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrök, valamint a bűnügyi igazgatóság munkatársai újra lecsaptak, ekkor 23 helyszínen jelentek meg egy időben.

police.hu

A házkutatások során több mint 3000 ezer adagnyi – több millió forint értékű – új pszichoaktív anyagot és egy 570 tős kábítószer-ültetvényt találtak. A nyomozócsoport több luxusautót, fél kilogramm aranyékszert, 4900 eurót és 5 millió forintot foglalt le. A nagyszabású akcióban 21 embert fogtak el, akik közül 16-ot őrizetbe vettek. Velük szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Bajai és a Kalocsai Járási Ügyészség 16 személynek, köztük hét nőnek indítványozta a letartóztatását bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt.

Frissítünk!

A főügyészség tájékoztatása szerint összesen 15 főt tartóztattak le  bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette miatt. A Bajai Járásbíróság három nő és két férfi, míg a Kecskeméti Járásbíróság négy nő és hat férfi letartóztatását rendelte el.

Ajánlott videó