Belföld

Szexrabszolgatartókra és bordélyházakra csaptak le, tucatnyi áldozat és gyanúsított

Tizenkilenc sértettje és tizennégy gyanúsítottja van Magyarországon annak a szexuális célú kizsákmányolással és kényszermunkával kapcsolatos ügynek, amelyben nemzetközi akciót tartottak az Europol, a Frontex és az Interpol szervezésében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint a május közepén végrehajtott akcióban – amelyben 47 ország és a három nemzetközi szervezet vett részt – csak Magyarországon mintegy 110 ezer embert, több mint 41 ezer járművet és csaknem 700 helyszínt (üzlethelyiség, szórakozóhely, magánlakás, masszázsszalon, mezőgazdasági terület, közterület, üzleti vállalkozás) ellenőriztek.

Az egyhetes akció során 14 embert hallgattak ki gyanúsítottként. Az eljárás alá vont emberek mindegyike magyar állampolgár, közülük hárman gyanúsíthatók kényszermunka elkövetésével, hatan szexuális kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelemmel, öten pedig prostitúció bordélyház fenntartásával és vezetésével elkövetett elősegítése bűntettével.

Emberkereskedelem és kényszermunka áldozataként 19 magyar állampolgárt azonosítottak, közülük 11-en szexuális célú kizsákmányolás sértettjei, mindannyian nők (egyikük kiskorú), továbbá négy férfi és négy nő kényszermunka sértettjei.

Ajánlott videó