Belföld

29 millió forint adózott nyereséget ért el Schadl György végrehajtói irodája tavaly

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Schadl Györgyöt ugyan a korrupciós botrány kirobbanása után felfüggesztették végrehajtói állásából, de az általa vezetett végrehajtói iroda Andresin Konstantin helyettesítésével továbbra is működik. Az rtl.hu azt írja, a cég által közzétett beszámoló szerint ráadásul a tavalyi év is eredményes volt, még ha nem is annyira, mint a korábbiak: 2022-ben a Schadl és Társa Végrehajtói Iroda 126 millió forint nettó árbevételt és 28,9 millió forint adózott nyereséget ért el.

Az osztalékról szóló jegyzőkönyv szerint utóbbit teljes egészében az eredménytartalékba helyezték, azaz a cégből nem vettek ki pénzt, olvasható a cikkben.

A korábbi években egyébként 300 és 350 millió forint körüli volt az árbevétel, de például 2019-ben 643 millió forint szerepelt ezen a soron.

A 24.hu írta meg korábban, hogy a végrehajtói irodában egyébként tulajdonossá is vált a helyettes, Andresin Konstantin idén rekordösszegű nyereséget könyvelhetett el saját végrehajtói cégében. Irodája forgalma ugyanis 315 millió forint volt 2022-ben, amiből az adózott nyereség 148 millió forint lett.

Kapcsolódó
19 éves pályája során tavaly kereste a legtöbbet a Schadl Györgyöt helyettesítő végrehajtó
A régi motorosnak számító Andresin Konstantin irodája 2004 óta több mint másfél milliárd forint profitot termelt, a legtöbbet épp akkor, amikor átvette a börtönben ülő volt végrehajtó elnök helyettesítését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik