Belföld

Miközben börtönben ült Schadl György, tavaly 44 millió forint folyt be feleségével közös cégébe

Horváth Csaba László / 24.hu
Horváth Csaba László / 24.hu
A vádlottak padjára került házaspár vagyonzárral sújtott vállalkozása még jobban is gyarapodott, mint amikor a végrehajtók volt elnöke még szabadlábon volt.

Bár tavaly mindvégig börtönben ült, nem lett veszteséges a korrupcióval vádolt Schadl György és szabadlábon védekező feleségének közös cége – derült ki a társaság pénzügyi beszámolójából. A végrehajtói kar volt elnöke és neje közös tulajdonában álló – a hatóságok által vagyonzár alá vett – Red Carpet Kft.-be több mint 44 millió forint bevétel folyt be 2022-ben.

A cég nyeresége pedig meghaladja a másfél millió forintot.     

Ez azért is érdekes, mert az egy évvel korábbi adatokkal összehasonlítva – amikor Schadl még szabad volt –, a társaság jobban prosperált tavaly, mint 2021-ben, amikor még mindössze 67 ezer forint profitot tudott kimutatni a cég.

A saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, és üzemeltetésével foglalkozó cégben jelentős vagyon van, a társaság eszközállománya meghaladja a félmilliárd forintot. Schadl üzletrészét (másfél millió forint értékben) az ellene zajló büntetőeljárás során foglalták le a hatóságok. Az ellene megfogalmazott korrupciós vádak alapján 924 millió forint illegális jövedelem terhére kér az ügyészség vagyonelkobzást vele szemben. Schadl már vallomást tett az ügyben, amelyről részletesen az alábbi cikkünkben írtunk. A helyettesítésére kijelölt végrehajtó sikereiről pedig itt számoltunk be:

Kapcsolódó
19 éves pályája során tavaly kereste a legtöbbet a Schadl Györgyöt helyettesítő végrehajtó
A régi motorosnak számító Andresin Konstantin irodája 2004 óta több mint másfél milliárd forint profitot termelt, a legtöbbet épp akkor, amikor átvette a börtönben ülő volt végrehajtó elnök helyettesítését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik