Belföld

Hét évet kértek a szegényeket milliókkal lehúzó rabszolgatartóra, állítja, a jó szándék vezérelte

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Többszörösen minősülő emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt állítja bíróság elé a Fejér Vármegyei Főügyészség azt a férfit, aki gyakorlatilag rabszolgaként dolgoztatott kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy hét év fegyházat és hét év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A vádirat szerint a férfi 2018-tól rávett hat hajléktalan, illetve anyagi helyzete miatt kiszolgáltatott embert arra, hogy az általa korábban önkényesen birtokba vett, majd később bérelt sárkeresztesi ingatlanba költözzenek. A férfi ház körüli munkákat, továbbá építőipari segédmunkákat végeztetett velük.

Az áldozatai elhelyezésére szolgáló ingatlant csak földúton lehet megközelíteni. De a lepusztult épületben nem volt vezetékes áram, nem volt bekötve a víz, így csak az udvaron lévő fúrt kútból volt vízvételi lehetőség.

Az elesettek nyugdíját, továbbá munkabérét a férfi szerezte meg, azokból nekik nem adott, az elvégzett munkáért pedig fizetést sem nyújtott. A férfi mintegy 9 millió forint jövedelemre tett szert az áldozataitól azzal, hogy elvette a nyugdíjukat és a munkabérüket.

Az ügyész elmondta még, a férfi azzal védekezett a vallomásában, hogy csak a jó szándék vezérelte, amikor befogadta a kiszolgáltatott embereket, és elismerte, hogy eltette a munkabérüket. Az ügyészség másképp látja a dolgot, és hét évre fegyházba küldené az elkövetőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik