Belföld

Három évet kértek egy mentőtisztre, mert ketaminnal lőtte magát az esetkocsiban

Kábítószernek minősülő, ketamin hatóanyagú cuccal lőtte be magát egy mentőtiszt az esetkocsiban. A Kunszentmártoni Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személyként elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt állítja bíróság elé a nőt.

 Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy három év börtönt, három év közügyektől eltiltást, és öt év egészségügyi végzettséget igénylő foglalkozástól eltiltást kértek a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A vádirat szerint mentőállomásra beosztott mentőtiszt kihasználta, hogy a szolgálati idejében ellenőrzés nélkül hozzáfért az esetkocsin lévő gyógyszerekhez. Tavaly január 7-e és február 27-e között az esetkocsin elhelyezett valamennyi, összesen hat darab kábítószernek minősülő, ketamin hatóanyag tartalmú ampulla tetejét szúrta át egy injekciós tűvel Az ampullák tartalmának felét fecskendővel felszívta, majd azokat beadta magának az esetkocsiban.

A nő ezt követően fiziológiás sóoldattal feltöltötte az ampullákat, hogy ne derüljön ki a hiány. Az ügyész elmondta még, hogy a nő a nyomozati szakban beismerte a bűnösségét, de nem tett érdemi vallomást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik