Belföld

Az áramkommandó gyors volt, a nyomozás nem

Neményi Márton / 24.hu
Neményi Márton / 24.hu
A csokonyavisontai ügy még felderítési szakaszban van.

Áramkommandó ügyben hol tart a nyomozás?

Erről kérdezte a független Hadházy Ákos a legfőbb ügyészt. A képviselő felidézte, hogy több mint egy éve mintegy 80 ingatlant kapcsoltak le váratlanul a villanyhálózatról a csokonyavisontai Öreg-hegyen. Az ott élőket nem értesítették előtte, az ügyben nyomozás indult. Polt Pétertől arra várt választ, hogy nyomoznak-e még, van-e gyanúsított. Ha az eljárást megszüntették, miért?

A legfőbb ügyész azt válaszolta, hogy az ügyben a Barcsi Rendőrkapitányság

jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés

miatt nyomoz. Gyanúsítottat még nem hallgattak ki. Hozzátette, az ügy még mindig felderítési szakaszban van, így a tájékoztatás a nyomozó hatóság irányítását ellátó személy jogkörébe tartozik.

Korábban Polt Péter többször jelezte, hogy 2018. július 1. napjától, a büntetőeljárásról szóló törvény (Be.) hatálybalépésétől ilyenkor az ügyészségnek csak felügyeleti joga van, irányítási jogok a vizsgálati szakban, a gyanúsított kihallgatása után illetik meg. Hajnal Miklós (Momentum) korábban ugyanakkor egy másik ügy kapcsán felhívta a figyelmét, hogy az ügyészség ellenőrzi a nyomozó hatóság eljárásának törvényességét, ha a felderítésnél a nyomozás elrendelésétől számított hat hónap eltelt.

A Csokonyavisontán történtekről már 2022. márciusában azzal a címmel számolt be az Atádhír portál, hogy Lecsapott az áramkommandó, nyomoz a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik