Belföld

Menczer legendás mutogatónak nevezte Gréczy Zsoltot a parlamentben, mire a DK-s azzal válaszolt: nem ő szerepelt egy férfimagazin címlapján

MTI/Bruzák Noémi
MTI/Bruzák Noémi

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció debreceni képviselője az akkumulátorgyárakról beszélt kedden az Országgyűlésben. Egyebek között azt mondta, hogy egy Berlin melletti gyárban 60 százalék lesz a hozzáadott érték, a CATL debreceni üzemében viszont a 20 százalékot sem éri majd el, pedig a hozzáadott érték teremti meg a tisztességes bérek fedezetét, amit tovább rombol az orbáni infláció.

A kérdésre – bár kérdés valójában nem hangzott el – Menczer Tamás külügyi államtitkár reagált, aki pedig az akkumulátorgyártás helyett arról beszélt: Varga főnöke az a Gyurcsány Ferenc, aki most ugyan „próbálja magát piros tornacípős, habókos, szimpatikus figuraként” beállítani, valójában a rendszerváltás utáni politikatörténet legkártékonyabb alakja.

Önök csődbe vitték ezt az országot, ennek ellenére szégyenérzet nélkül itt bármit elmondanak. Ez persze nem meglepő, az önök vezetője mégis csak a nagy mesemondó, az őszödi böszme, és ha már Gréczy képviselő úr volt kedves közbeszólni: önt, a legendás mutogatót is visszahozták ide a haza nagyobb dicsőségére

– fogalmazott Menczer.

A levezető elnök, Latorcai János erre Gréczyt figyelmeztette, mondván, személyes megtámadtatás miatt kérhet szót, de arra nincs lehetőség, hogy „minősíthetetlen kifejezéseket” kiabáljon közbe. (Hogy mit mondott a DK-s képviselő, azt a közvetítésben nem lehetett hallani.)

Gréczy végül bő húsz perccel később kapott szót, és azt mondta: amire a „tartalékfutsalos” államtitkár „sandán célzott”, az nem történt meg, ezt 27 bírósági ítélet mondta ki, és egy rendőrségi nyomozás is alátámasztotta, hogy áldozata és nem elkövetője volt egy bűncselekménynek.

Mint ismert, Gréczy 2019 végén lemondott parlamenti mandátumáról, miután intim, illetve pornográf felvételek jelentek meg róla. Lemondását azzal indokolta, hogy a bűncselekménnyel nyilvánosságra hozott képek olyan látszatot keltenek, mintha „erkölcstelen figura” lenne, és ez árthat pártjának. Ugyanakkor a 2022-es választáson befutó helyre került az ellenzéki összefogás listáján, így visszatérhetett a parlamentbe.

A DK képviselője felszólalását úgy folytatta:

Van itt olyan személy a parlamentben, aki valóban megmutatta magát, csak ő a Fidesz padsoraiban ül, és egy férfimagazin címlapján jelentkezett be, nyilván a családbarát kormányzás jeligére.

Ezzel bizonyára Szabó Tündére utalt, az egykori olimpiai ezüstérmes úszó és sportállamtitkár még jóval a politikai karrierje előtt, 2003 márciusában szerepelt a Playboy címlapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik