Belföld

Félholtra vertek a gyászoló testvérek egy nőt a csárdánál, mert azt hitték, hogy a meghalt anyjukat szidja

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Életveszélyt okozó testi sértés miatt állítja bíróság elé a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség azt a két férfit, akik tavaly januárban agyba-főbe vertek egy nőt az egyik kiskunhalasi csárdánál, mert magukra vették a szitkozódásait, és azt hitték, hogy az ő nemrég meghalt anyjukat szidja.

Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy az ügyészség két év szabadságvesztést kért a két férfire, de öt illetve, három év próbaidőre felfüggesztve.

A főügyészség tájékoztatása szerint a kiskunhalasi testvérpár tavaly január közepén egy vendéglátóhelyen italozott a rokonaival, amikor a nő betért és italt rendelt magának. A nőt azonban nem szolgálták ki az ittassága miatt, ezért ezen felháborodva anyázott egy sort, majd távozott.

A fivérek azonban magukra vették a nő szitkozódását, amitől idegesek lettek, mivel nem sokkal korábban halt meg az édesanyjuk. Utánaeredtek, a csárda előtti járdán közrefogták és előbb a fiatalabb férfi, majd a fivére tenyérrel és ököllel ütlegelni kezdték a nő fejét. Áldozatuk ennek következtében a földre került, ahol a testvérek tovább verték és többször is fejbe rúgták.

A helyszínre érkező nagybátyjuk állt közéjük és vetett véget a nő további bántalmazásának. A támadás következtében a nő életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

Az ügyész elmondta még, hogy az egyik férfi beismerte a bűnösségét, míg a testvére nem tett vallomást a nyomozati szakban. A főügyészség felfüggesztettet kért a fivérekre társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik