Belföld

Elfajult egy gyámügyi eljárás: „Engedjétek el, az az én gyerekem, megöllek titeket”

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Két hónappal meghosszabbította a bíróság a letartóztatását annak a Bács-Kiskun vármegyei férfinak, aki rátámadt a gyámügyesekkel kiérkező rendőrökre márciusban, amikor ideiglenesen nevelőszülőknél akarták elhelyezni a két kiskorú gyermekét. Az ügyészség most gyanúsítottként hallgatta ki a férfi élettársát  is.

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal egyik járási hivatala ideiglenes hatállyal nevelőszülőknél helyezte el a két kiskorú gyermeket. Mivel a gyámhivatal előzetes eljárása során felmerült, hogy tartani kell az apa agresszív fellépésétől, ezért a gyámügyesek rendőri segítséget kértek a határozat végrehajtásához.

Amikor a kormánytisztviselők kézbesíteni akarták a határozatot az édesanyának, ő kiabálva trágár szavakkal illette a járási hivatal dolgozóit, majd telefonon értesítette az élettársát. A megalapozott gyanú szerint miközben az egyik kormánytisztviselő megpróbálta elvinni a gyermeket a helyszínről, a nő a kislányt a ruházatánál fogva rángatni kezdte azért, hogy kiszakítsa a tisztviselő kezéből.

A rendőrök felszólították a nőt, hogy ne akadályozza a gyámügyesek munkáját és működjön együtt a hatósággal. Mivel a nő erre nem volt hajlandó, a rendőrök előzetes felszólítás után testi kényszert alkalmaztak vele szemben. Eközben a nő megfeszítette magát és sikítozott, majd a rendőrök irányába rugó mozdulatokat tett, amelynek során az egyikük lábát legalább egyszer eltalálta.

Az időközben helyszínre érkező apa a  gyanúsítás szerint fenyegetni kezdte a hivatalos személyeket hogy: „Engedjétek el, az az én gyerekem, megöllek titeket”. Az intézkedés során többször megkísérelte megütni és megrúgni az egyik rendőrt, végül az élettársát két oldalról biztosító rendőrökre támadt, de a feléjük irányzott ütések és rúgások nem értek célt.

Amikor a rendőrök megbilincselték a férfit, akkor az élettársa sietett a segítségére és az intézkedés megakadályozása érdekében két kézzel ráfogott az egyik rendőr vállára, és megpróbálta őt lerántani a párjáról.A hivatalos személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított nő nem tett vallomást a kihallgatás során.

Olvasói sztorik