Belföld

Szanyi Tibor Suhajda Szilárdról: Hősünk nem hős

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

A Városi Kurír oldalán jelent meg egy írás Szanyi Tibortól, amelyben Szanyi arról ír, hogy több ezren megmászták már a Mount Everestet, közülük több százan belehaltak a kísérletbe – idén eddig tizenketten, köztük Suhajda Szilárd is.

Szanyi hozzáteszi: „hősünk azonban nem hős”

Szerinte ha valaki, akkor ő vérbeli profiként egészen pontosan tisztában lehetett a matematikai egyenletekkel. „Hajnal, alkony, hőfok, szél, csapadék, méterek, másodpercek, grammok, továbbá a saját testének minden adata egy-egy ismert tényező volt számára. Még arra is felkészülhetett, hogy miként módosul majd a tudata. Megszerezhetett minden információt, sporttársaktól, serpáktól, továbbá évszázadnyi leírásokból, hogy a saját tapasztalatait ne is említsük.”

Megjegyzi, Suhajda „kiszámíthatott mindent, majd elindult a biztos halálba”. Szerinte nagy megértéssel vagyunk az extrém sportolók iránt, azonban „azt is tegyük a tiszteletünk körei mellé, hogy ebben a műfajban keményen léteznek a szponzori elvárások, illetve az ezeknek való megfelelési kényszer, ami éppenséggel lehet akár a mérleg gonosz nyelve is.”

Szanyi azt írja, milliárdnyi ember teszi naponta kockára az életét. Nem csupán sportolók, hanem bányászok, buszvezetők, építőmunkások és a végtelenségig sorolhatnánk.

Hozzáteszi: ők a hősök, akik nincsnek a lapok címoldalán, csak mindent megtesznek az életért.

Suhajdáról elmondta véleményét a Jobbik szolnoki elnöke is.

Kapcsolódó
A Jobbik szolnoki elnöke balul sikerült cirkuszi mutatványnak tartja Suhajda Szilárd tragédiáját
Azt is megállapította, hogy Suhajda Szilárd nem volt felfedező.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik