Belföld

„Úgy látom, nincs neked semmi bajod!” – mondta a sofőr, és sorsára hagyta a vérző, bordatörött fiút

Pénzbüntetésre ítélte jogerősen a Szolnoki Törvényszék azt a 40 éves jászladányi férfit, aki két évvel ezelőtt elsodort, majd segítségnyújtás nélkül sorsára hagyott egy vérző, bordatörött tinit az egyik jászsági mellékúton. A Szolnoki Törvényszék tájékoztatása szerint a 300 ezres büntetést kapó férfit egy évre eltiltották a vezetéstől is.

Az ominózus napon a férfi reggel hét előtt Jászladány lakott területén kívül kezdte megelőzni a biciklijével szabályosan közlekedő 16 éves fiút, de nem tartott kellő oldaltávolságot, ezért jobb oldali visszapillantó tükrével elsodorta.

A biciklijével eleső fiú felállt. A sofőr visszatolatott, kiszállt az autóból, megnézte a visszapillantótükrét, majd a fiúhoz fordult. Nem kérdezett semmit, csak azt mondta „Úgy látom, nincs neked semmi bajod!”, majd visszaült a kocsijába és elhajtott, holott már ránézésre látszott, hogy ez nincs így: a fiú válla, felkarja, könyöke, csuklója és keze is megzúzódott, a térdén nyílt seb keletkezett és többszörös bordatörést szenvedett.

A vádlott beismerte és megbánta a tettét, a bíróság pedig 300 ezres pénzbüntetésre ítélte közúti baleset okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt azzal, hogy egy évig nem vezethet.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet, de a sofőr és védője enyhítésért fellebbezett. A másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék helybenhagyta az ítéletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik