Belföld

Tízmilliós drogfogás Kőbányán: öt liter Ginát foglaltak le

police.hu
police.hu

Több mint tízmillió forintnyi kábítószert találtak egy kőbányai lakásban. A Budapesti Rendőr Főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya drogkereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat eljárást három férfival szemben.

Az eljárás adatai szerint az 53 éves K. Csabának két férfi volt a segítségére: F. Richárd és O. Csaba, akik az anyagokat értékesítették és tárolták. A nyomozók egy héttel ezelőtt ütöttek rajtuk Kőbányán, és a II. kerületben.

K. Csabánál több mint 800 ezer forintot, mobiltelefont, elektronikai eszközöket, növényi törmeléket, kábítószergyanús anyaggal szennyezett nylontasakokat, illetve közel egy kiló amfetamint tartalmazó kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le.

F. Richárdtól a nyomozók több mint száz gramm, feltehetően szintén amfetamin tartalmú kábítószergyanús anyagot, néhány gramm kokaint, nylontasakokat, digitális mérleget és a porciózáshoz szükséges egyéb eszközöket és mobiltelefont foglaltak le.

O. Csaba otthonában a nyomozó hatóság tagjai több mint 5 liter kábítószergyanús folyadékot (az elsődleges adatok szerint a “Gina” néven ismert partidrogot), illetve a hígításhoz használatos vegyi anyagokat találtak és foglaltak le. A lefoglalt anyagok feketepiaci értéke összesen több mint 13 millió forint. A három gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik