Belföld

Őrjöngött, drótkötelet feszített az út fölé egy ózdi apa, mert majdnem elsodorták a gyermekét

Őrjöngött és drótkötelet feszített keresztben az úttest fölé egy apa, hogy akadályozza a forgalmat. A 37 éves férfi azért haragudott az autósokra, mert korábban majdnem elsodorta egy kocsi az utcában a gyermekét. A Miskolci Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és garázdaság vétsége miatt állítja bíróság elé az elkövetőt.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi beismerte a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során, bocsánatot kért a történtek miatt, és azt mondta, hogy hajlandó megtéríteni a kocsiban okozott kárt.

Elmondása szerint ittas volt a cselekmény elkövetésekor. Azzal érvelt, hogy nincs járda az utcájukban, ezért a gyalogosok is az utcán kénytelenek közlekedni, és egy autós majdnem elsodorta korábban az egyik gyermekét. Állítása szerint nem akadályozni, hanem csak lassítani akarta a forgalmat.

– mondta az ügyész.

A vádirat szerint a férfi tavaly májusban feszítette ki a drótkötelet abban az utcában, ahol él. Az egyik végét egy villanyoszlophoz erősítette, a másik végét pedig az úttest túloldalán tartotta a kezében.

A cselekmény következtében több jármű torlódott fel az utcában mindkét oldal felől. Az apa azt kiabálta, hogy itt senki sem fog járkálni, nem fognak tovább menni. Egy idő után a férfi leengedte a drótkötelet és szaladgálni, kiabálni kezdett a kocsik között. Eközben több autó tetejét, szélvédőjét, karosszériáját rángatta, megütötte.

Az egyik sofőr kiszállt az autójából, és felszólította, hogy fejezze be a cselekményét. Erre az apa ökölbe szorított kézzel támadólag hozzálépett, de a férfi védekezésül tenyérrel, közepes erővel tarkón vágta, amitől az elkövető négykézláb a földre esett.

A sofőr visszaült az autóba, a férfi viszont belekapaszkodott a résnyire lehúzott ajtóüvegbe, és addig feszítette, amíg kitörte a helyéről. Az apa cselekményének a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget. Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó közmunkát kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik