Belföld

Addig vágták az M1 Híradó lánchidas riportját, míg ki nem jött a kormányzati narratíva

A 444 hozzájutott egy rövid vágathoz az MTVA egyik stúdiójából, amin a május 2-án este 19.30-kor adásba került Híradó részlete látható. A riport témája: Budapest ellenzéki vezetésű önkormányzata végleg elterelné az autóforgalmat a Lánchídról.

A felvételen látható az adásba került képsor és a még vágatlan nyers képanyag is, a cikkünk végén látható videó így érzékletesen bemutatja, hogyan is készülhetnek a közmédia híradójának riportjai. A vágott verzió alapján úgy tűnhet, hogy az autósok között teljes a felháborodás.

Szóhoz se jutok. Nem örülök neki. Borzasztó

– hangzik el több autóstól a riportban.

Csakhogy a vágatlan verzióból kiderül az is, hogyan születtek meg ezek a válaszok. A nő, aki nem örül a lezárásnak, még a vágás előtt elmondja, hogy megérti a döntést. A megértést nem díjazza a riporter, és gyorsan szavába vágva arról érdeklődik, hogy ugye emiatt vannak dugók a városban. A nő elmondja: nem ért egyet a lezárással, de nem csak emiatt van túl nagy forgalom, és bár nem örül neki, de nem is használja napi szinten.

A harmadik megkérdezett sofőr sem különösebben boldog, nem szereti, de azért a felháborodás jeleit rajta sem látni. A köztévé munkatársa is érezhette, hogy ez így kevés lesz, így feltette a kérdést:

Szerinted is ez így borzasztó?

Egy elektromos autót vezető férfi pedig elmondta, hogy ő egyetlen autót sem engedne fel a Lánchídra. Az ő mondata már kimaradt a riportból.

Íme a 444-hez eljutott felvétel:

Ajánlott videó