Belföld

24 milliárd forintos hitelt vesz fel a BKK

Huszonnégymilliárd forintos hitelt vesz fel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a városvezetés által meghirdetett túlélőprogram részeként, miután a Főváros Közgyűlés szerdán jóváhagyta a társaság és a K&H Bank közötti megállapodás megkötését.

A hitelfelvételről szóló, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes jegyezte előterjesztést 17 igennel, 2 nem szavazat ellenében és 9 tartózkodás mellett fogadta el a testület. Az elfogadott javaslat szerint a döntéssel biztosítható a BKK likviditása június és szeptember között. A hitelt szeptember 18-ig kell a BKK-nak visszafizetnie.

Karácsony nemrég arról beszélt, hogy a kormány meg akarja fojtani Budapestet. Csőd viszont elmondása szerint nem lesz, mert ez azt jelentené, hogy a városi közszolgáltatások leállnak.

Nincs olyan forgatókönyv, hogy a budapestieken csattanjon az a pofon, amit nekünk, elsősorban nekem szántak, és véget ért az a korszak is, hogy mi csak álljuk az ütéseket. A most összeállított túlélőprogram átsegít minket szeptember közepéig, amikor megérkezik az iparűzési adó

– mondta a főpolgármester.

Kapcsolódó
Karácsony Gergely levelet küld a budapestieknek
A főpolgármester szívesen kötne egy fogadást arra, hogy 2024-ben az ellenzék jóval nagyobb arányú győzelmet arat Budapesten, mint 2019-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik