Belföld

A DK szerénységre intette az „egyszázalékos pártból kilépett főpolgármestert”

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

„100 százalékig biztos vagyok benne, hogy újraindulok” – mondta hétfőn Karácsony Gergely főpolgármester, amikor arról kérdezték, hogy újra elindul-e a posztjáért a 2024-es önkormányzati választáson. Az interjúban arról is szót ejtett Karácsony, hogy nagyon meglepődne, ha a DK saját jelöltet állítana, mert akkor kiderülne, hogy nem is olyan nagy párt. Ezt úgy értette, hogy egy jövőbeli DK-jelölt félő, hogy kevés szavazatot gyűjtene össze, ami azt bizonyítaná, hogy még sincs akkora támogatottsága az ellenzéki oldalon vezető szerepre törő pártnak.

A főpolgármester szavaira az ATV Egyenes beszéd című műsorában reagált Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője. Először figyelmeztette a főpolgármestert, hogy a Fővárosi Közgyűlésben a nem kormánypárti oldalon a DK frakciója a legnagyobb, amely nélkül gyakorlatilag nem lehet döntéseket elfogadni, majd szerénységre intette a városvezetőt.

Egy egyszázalékos pártból kilépett főpolgármestertől, azok után, amit csinált ezzel az ellenzékkel, amikor elüttette magát a villamossal, és rászabadította erre az országra és az ellenzékre Márki-Zay Pétert, ennél egy kicsit nagyobb szerénységet és visszafogottságot javasolnék

– fogalmazott DK politikusa. (Karácsony nem lépett ki a Párbeszédből, csak a társelnöki posztról köszönt le.)

Gréczy szót ejtett még a státusztörvényről is. Ezzel kapcsolatban azt mondta, a DK-sok elmennek szerdán egyeztetni Pintér Sándorral, de diákokat is visznek magukkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik