Belföld

Meghallotta a NAV a könyvelők panaszát, meghosszabbítják az szja-bevallás határidejét

MTVA / Róka László
MTVA / Róka László

Kedd éjfélig megtekinthetők, módosíthatók és jóváhagyhatók az szja-bevallási tervezetek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eSZJA-rendszerében – írta közleményében a hivatal. A határidő meghosszabbítását a 2023. május 22-ei, KAÜ (Központi Azonosítási Ügynök) és a kapcsolódó szolgáltatások lassulása, nehézkes elérése indokolja – írták.

Hozzátették, a NAV ezzel biztosítja, hogy mindenki hozzáférjen a számára készült bevallási tervezethez, és valamennyi rendelkezni kívánó adózó támogathassa az általa kiválasztott civil szervezetet, technikai számos vallási közösséget, illetve a Nemzeti Tehetség Programot.

A NAV azután reagált, hogy a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete közleményt adott ki arról, hogy leállt az ügyfélkapu és más problémák is vannak a bevallási rendszerrel.

Frissítünk!

Habár a NAV arról tájékoztatott, hogy meghosszabbítják az szja-bevallást és az 1+1 százalékos rendelkezés benyújtását is, az 1+1 százalékról való rendelkezést már nem lehet megtenni, mert a kiírás szerint ennek határideje hétfőn lejárt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik