Belföld

Hadházy Ákos: Kender nő a lombkorona nélküli lombkorona sétány körül

FACEBOOK / CIVISBICIKLIS
FACEBOOK / CIVISBICIKLIS

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzésben tájékoztatott az elhíresült nyírmártonfalvi lombkorona sétány körüli növénytani helyzetről. Ez az a település, ahol 60 millió forint uniós pénzből épített fák nélküli lombkorona sétányt Filemon Mihály fideszes polgármester, aki azóta sajtópert vesztett és közmunkást fenyített az eset miatt.

Kender (Cannabis) nő a lombkorona nélküli lombkorona sétány körül

– írja egy növényvédő szakemberre hivatkozva a politikus, állítását pedig képekkel is igyekszik igazolni.

A Hadházy által megkérdezett szakember szerint a képeken Cannabis sativa látható – melynek hatása a magasabb THC-tartalom miatt „agytekerős”, „flesselős”, „nevettetős” –, de majd akkor lehet biztosabbat mondani, ha nagyobbra nő a növény. Az is lehet, hogy a kisebb hatóanyag tartalmú C. ruderalisról van szó, ami csak az allergizáló hatása miatt problémás.

Hogy a fideszes polgármester a fű termesztéséből akarja-e tovább finanszírozni a lombkorona ösvény 60 milliós támogatásán szerzett hatalmas veszteségeit, (miért ne, ha már szegénynek az erdőt is ezért kellett kivágnia, elmondása szerint), esetleg ezzel akarja kezelni a lebukás miatti stresszt, vagy csak többet kellene kapálnia, az majd így csak később derül ki

– vélekedett Hadházy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik