Belföld

Átadták az M3-as metró utolsó felújított állomásait

Mónus Márton / MTI
Mónus Márton / MTI

Befejeződött a 3-as metróvonal felújítása. Hétfő délután a Lehel tér és a Nagyvárad tér is bekapcsolódik az utasforgalomba, ami azt jelenti, hogy újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár majd a 3-as metró.

A két utolsóként felújított állomás rekonstrukciója 2022. május 14-én kezdődött, így egy év alatt kellett kívül-belül megújulniuk. A teljes vonal felújítása öt és fél évig tartott.

Az MTI beszámolója szerint az utolsóként felújított állomások átadásán, a 3-as metróvonal rekonstrukciójának záróeseményén, a Nagyvárad téri állomáson Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter azt mondta: a beruházás nemcsak Budapestnek és Magyarországnak, hanem az Európai Unió (EU) számára is fontos.

A felújítással a kormány, a főváros és az EU együttműködése kézzelfoghatóan is testet öltött

– mondta.

Karácsony Gergely főpolgármester köszöntet mondott a kormánynak, az EU-nak, a beruházásban közreműködőknek, valamint megköszönte a Budapesten közlekedők türelmét. Azt mondta, a metróvonal felújítása nagy kihívás volt a városnak, de azt reméli, hogy amikor a megújult, akadálymentesített metrót használják az emberek, azt fogják gondolni, hogy megérte.

Karácsony Gergely a felújított metrót elsősorban azoknak a gyerekeknek ajánlotta, akik a rekonstrukció alatt születtek, hiszen – mint mondta – „végső soron értük csináljuk ezt az egészet”.

Mónus Márton / MTI Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond.
MÓNUS MÁRTON / MTI Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszédet mond.
Mónus Márton / MTI A 3-as metró felújított Nagyvárad téri állomása az avatás napján, 2023. május 22-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik