Belföld

2 és 11 éves kisfiai előtt szúrt meg egy fiút egy férfi Arlón

Kisgyermekei előtt késelt meg egy 33 éves férfi egy fiút az egyik arlói sörözőben. Az Ózdi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetése miatt állítja bíróság elé.

A családfő egy tavaly novemberi este bement az egyik arlói sörözőbe, ahová magával vitte a 11 éves és a 2 éves fiúgyermekeit is. A férfi berúgott és rá akart gyújtani. Felszólított egy kiskorú fiút, hogy adjon neki bagót. A fiatal közölte, hogy nincs nála cigaretta, és hogy állítását bizonyítsa, a zsebeit is kifordította.

A férfi azonban nem elégedett meg ezzel, cigarettát keresve áttapogatta a fiú felső ruházatát, majd közel hajolt hozzá és azt mondta neki, hogy „adjál cigit, mert megöllek”!

Ezt követően a férfi elővett egy bicskát, és közölte a kamasszal, hogy most megszúrja, majd a bal combja irányába szúró mozdulatot tett. A fiú ösztönösen védekezve, jobb kezével elhárította a szúrást, a kés pengéje viszont sérülést okozott a hüvelykujján. Ezután a tini elmenekült a helyszínről és rendőri segítséget kért. A bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A családfő cselekményét észlelte és már megértette a felügyeletére bízott 11 éves gyermeke, ezért a férfi veszélyeztette az erkölcsi fejlődését. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a támadóra azzal, hogy tiltsák el minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében 18 év alatti személlyel foglalkozhatna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik