Belföld

Orbán Viktor most nem a foci miatt ment Katarba

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A kormányfő hivatalos látogatásra ment több miniszterével.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel Dohába utazott, ahol Katar miniszterelnökének meghívására hivatalos látogatáson vesz részt, valamint Katar emírjének meghívására felszólal a katari gazdasági fórumon.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arról tájékoztatta az MTI-t , hogy a miniszterelnöki delegáció tagja Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is.

A sajtófőnök szerint a katari tárgyalások napirendjén a kétoldalú energetikai, gazdasági és pénzügyi együttműködés fokozása, újabb beruházási lehetőségek feltérképezése, illetve a világpolitika aktualitásai szerepelnek. Jelezte, a magyar delegáció célja az ország energiabiztonságának fokozása, az ukrajnai háború kapcsán pedig a békés, diplomáciai rendezés támogatása, a káros szankciós és háborús politika erőltetése helyett.

Frissítünk!

DK: Ismét megfutamodott Varga Mihály

A Demokratikus Koalíció DK szerint újra megfutamodott a pénzügyminiszter, akinek a törvény alapján az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága előtt kellett volna elszámolnia a nyugdíjasokat szorongató orbáni inflációval. Varga Mihály harmadszorra tagadta meg a részvételt a bizottság ülésén, írja a a párt. A DK szerint Orbán Viktor és minisztere is semmibe veszi a nyugdíjasok szenvedését, nincs semmilyen ellenszerük az orbáni infláció megtörésére, ezért menekülnek az ellenzéki képviselők kényelmetlen kérdései és a nyilvánosság elől.

Orbán Viktor néhány hónapja azért utazott Katarba, hogy a helyszínen nézhesse meg a labdarúgó-világbajnokság első elődöntőjét, melyet Argentína és Horvátország játszott. Akkor Brüsszel és Doha között gyakorlatilag légihidat létesítettek a magyar honvédség gépei.

Kapcsolódó
A magyar honvédség légihidat húzott Katar és Brüsszel közé
A Mészáros Lőrinc által gyakran használt luxusgép Katar és Dubaj között ingázott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik