Belföld

Rászállt a NAV a zsarulegendára : több mint 300 milliót zároltak cégénél

322,9 millió forintnyi összeget zárolt a NAV Észak-Magyarországi Bűnügyi Igazgatósága az egykori budapesti sztárnyomozó, a gyilkossági ügyek megoldásában jártas Doszpot Péter egyik vállalkozásának a számláján.  A Blikk azt is írja: az egykori, a sajtóban rendkívül népszerű detektív nem cáfolta mindezt, hozzátette, hogy nem követtek el jogsértést. Szerinte egy másik cég ellen indult büntetőeljárás során, üzleti partnerként kerültek képbe.

A Blikk megjegyzi: három hete egy határozat alapján az adóhatóság nyomozói zárolták a törökbálinti székhelyű Ex-Investigation 2009 Kft. számláját. A több mint 320 millió forintos inkasszót a NAV határozata alapján azért kapta a cég, mert egy költségvetési csalás gyanúja miatt indított ügyben felmerült a cég neve, a büntetőügyben keletkezett kár miatti vagyonbiztosítás érdekében rendelték el a zár alá vételt.

Doszpot Péter szerint egy olyan partner cégük került vizsgálat alá, akiknek több tucat más céggel együtt ők is dolgoztak, ők is számláztak. Azaz nem a saját cége miatt indítottak eljárást ellenük Doszpot szerint.

Nincs titkolnivalónk, nincs rejtegetnivalónk, sajnos a gazdasági élet ilyen, ha valahol van valami gikszer, akkor előfordulhatnak ilyen kellemetlenségek. Nem kerültünk csődhelyzetbe, nem vesztette el a hitelét a vállalkozás, a vizsgálat végén feloldják a zárlatot. Az egykori nyomozó nem árulta el, melyik az a cég, amelyik bajba került, és ezt a NAV sem mondta el a Blikknek.

Ajánlott videó