Belföld

Magyarországon nőhet a leggyorsabban az ultragazdagok száma

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A dollármilliomosokról írt globális tanulmányt a Knight Frank elemzőcég, aminek fontos magyar vonatkozásai is vannak. A portfolio.hu által ismertetett tanulmány 30 millió dolláros (10,5 milliárd forint) nettó vagyon fölött sorol valakit az ultragazdagok közé, amelyből 580 ezer volt világszerte.

A Knight Frank elemzése szerint a következő öt évben az egész világon Magyarországon bővülhet legnagyobb mértékben az ultragazdagok köre, 74,4 százalékkal. A becslések szerint 2027-re már 415 olyan magyar lesz, amelynek nettó vagyona meghaladja a 30 millió dollárt.

A dollármilliomosok, azaz a legalább 1 millió dolláros (350 millió forint) nettó vagyonnal rendelkezők száma még nagyobb mértékben fog nőni: több mint kétszer annyian lesznek öt év múlva. 2022-ben 31.844 dollármilliomos volt Magyarországon, 2027-re már 66.690-re prognosztizálja a tanulmány, ami 109 százalékos növekedést jelent. Ebben a kategóriában is világelsők vagyunk.

Hogy mi lehet az oka a hazai dollármilliomosok számának szédületes emelkedésének, arra a tanulmány nem tér ki, a portfolio.hu megjegyzi, hogy az alacsonyabb bázis is hozzájárulhat ehhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik