Belföld

Megtalálták a Hernádban a kilőtt svájci farkas jeladóját

Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat / Facebook
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat / Facebook

A nyomozásra való tekintettel csak pénteken számolt be a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Facebook-oldalán arról, hogy

április 8-án találta meg búváruk az M273-as néven ismertté vált farkas jeladóját a Hernád folyóban.

Mint írták, a kutatást az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai és a rendőrség koordinálta és részt vett benne a katasztrófavédelem búvárszolgálata is, az elmúlt időszakban pedig elmondásuk szerint minden résztvevő azon dolgozott, hogy minél több részlet a helyére kerüljön és összeálljon a kép.

Az esetről a posztban azt írták: április 8-án a kora reggeli órákban az előző napon a vízalatti kutatást végző hivatásos búvárszolgálat váltására érkeztek meg Hidasnémetibe.

„A folyó vizsgálatát követően egy kölönleges, de környezetre ártalmatlan szerrel megfestettük a folyamot, hogy láthassuk azt, hogy merre veti ki magából a hordalékot. A festés által kirajzolódó terület egybe esett azzal a résszel, ahonnan a szakszolgálat és nemzeti park szakemberei bemérték a nyakörv rádiós jeladójának a jeleit. Itt egy kb 50 méter széles folyószelvényre lehetett leszűkíteni a kutatási területet a rohanó Hernád folyóban. Búváraink párhuzamosan a megfestett területeket kezdték el átvizsgálni a folyam két oldalán. A kutatás sikeresen zárul és a jeladót átadtuk a hatóságoknak”, közölték.

Kapcsolódó
Milyen büntetésre számíthat a farkast lelövő vadász?
Ez a bűncselekmény csak szándékosan valósítható meg, tehát bizonyítani kell, hogy a terhelt szándékosan követte el a farkas illegális elejtését, ez pedig nem egyszerű feladat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik