Belföld

Eltűnt a radarról egy magyar pilóta által vezetett kisrepülőgép Szlovákiában

Eltűnt egy magyar pilóta által vezetett kisrepülőgép Szlovákiában. A Bumm.sk azt írja, hogy a gép csütörtök este tűnt el a radarok képernyőjéről Árva vidékén, és több mint száz ember kapcsolódott be a keresésbe éjszaka.

Zuzana Šefčíková a zsolnai kerületi rendőrségi szóvivője az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy este nyolc óra után kaptak értesítést a Szlovák Légügyi Hatóságtól a kisrepülő hivatalosan meg nem erősített lezuhanásáról.

A gép utolsó pontosan ismert helye 18.43-kor az Okruhlica-hegy volt. A fedélzetén feltehetően csak a magyar állampolgárságú pilóta volt. Azonnal minden bevethető egységet a helyszínre vezényeltünk, a kereséshez segítséget kértünk a Hegyi Mentőszolgálattól és az Árvai Mentőszolgálattól, a környékbeli települések önkéntes tűzoltóitól és más önkéntes szervezetektől”

– mondta a szóvivő.

A Paraméter azt írja, hogy Igor Janckulík, a helyi mentőszolgálat illetékese azt mondta, hogy Lengyelország felé tartott a kisrepülőgép, és bár nem látták a ködben, azt hallották, hogy kihagy a motorja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik