Belföld

Vallott a kutyát ezresért agyonverő darányi férfi, az őt felbérelő nő viszont tagad

police.hu
police.hu

Fejszével vertek agyon egy kutyát Darányban. A 40 éves férfit a 34 éves nőismerőse kereste fel februárban azzal, hogy üsse agyon a nőstény kutyáját, mert az állat nagyon szapora, és már nem bírja eltartani. A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége állatkínzás vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat az ügyben.

Mónok Andrea, a Somogy Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi beismerte a tettét, a nő viszont nem. Előbbi azt mondta a nyomozati szakban, hogy a nő pénzt ígért neki, ő pedig azt felelte neki, hogy megcsinálja azt amit kért, s nem lesz semmi gond.

ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a nő azzal kereste meg a férfit azzal, hogy ölje meg a három éves állatot. Az ittas férfi vállalta a megbízást, ezért az esti órákban a nővel együtt a falu játszótere mellé vezették az ebet. A nő hazament, míg társa a megbízó által biztosított fejszével többször is fejbe vágta a fához kötött állatot.

police.hu

Egy közelben lakó személy felfigyelt az eb vonyítására és értesítette a rendőröket, de a szerencsétlen jószágon már nem lehetett segíteni. A férfi egy ezrest kapott a kutya megöléséért, amit még aznap borra és  költött. Az ügyészség felfüggesztettet kért a kutyával végző férfire, és a megbízójára is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik