Belföld

Nehéz volt nyomkövetővel a lábán terítenie a drogot, besegített a párja és az öccse

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azzal a kiskunmajsai férfival szemben, aki kristályt és marihuánát árult bűnügyi felügyelet alatt a családtagjaival.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi nyomkövetős bűnügyi felügyeletben volt egy másik büntetőügye miatt. Kénytelen volt emiatt az otthonában tartózkodni, ezért elhatározta, hogy abból fog pénzt szerezni, hogy drogot árul.

Több kereskedővel is kapcsolatba lépett, akik heti rendszerességgel „kristályt” és marihuánát szállítottak a lakására. A férfi ezekből egy kés hegyével 0,1 grammos adagokat készített és alufóliába csomagolva egy ezresért árulta a lakására érkező fogyasztóknak. A nagyobb  méretű porciók kiméréséhez digitális mérleget használt.

ugyeszseg.hu

A kereskedésbe az élettársa és a közelben lakó öccse is bekapcsolódott. Általában ez utóbbi vette át a kapuban megjelent vevőktől a vételárat, majd miután a bátyja kiporciózta a kért árut kivitte és átadta a csomagot. A fogyasztókat időnként az idősebb férfi élettársa szolgálta ki. Visszatérő vevőik között volt, aki naponta többször is jelentkezett áruért. Emellett a terhelt a házánál dolgozó munkást is többször „kristállyal” fizette ki.

A kiskunhalasi nyomozók tavaly júliusban kábítószer és új pszichoaktív anyag mellett 830 ezer forint készpénzt, valamint digitális mérleget és kábítószerrel szennyezett kést is lefoglaltak a kutatás során. Az ügyészség fegyházbüntetést kért a testvérpárra bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt. A nőnek új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt kell felelnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik