Belföld

Vádat emeltek a testvérek ellen, akik 300 millió forintnyi marihuánával buktak le társukkal Óbudán

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a három külföldi férfival szemben, akik 300 millió forintnyi droggal buktak le Óbudán. A fiatalok egy óbudai lakásban, és egy mélygarázsában parkoló luxusautóban tárolták az eladásra szánt közel nyolcvan kiló mariuhánát.

A főügyészség tájékoztatása szerint egy 20 éves horvát férfi a testvérével, egy 31 éves bosnyák férfival, valamint 23 éves szintén bosnyák állampolgárságú élettársával foglalkozott drogkereskedelemmel Budapesten.

Egy óbudai lakásban és a társasház mélygarázsában leparkolt luxusautóban tárolták a cuccot. A kábítószert a horvát férfi szerezte be és az ingatlant, illetve a gépkocsibeálló helyeket is ő bérelte ki. Társai a marihuána csomagolásában, elhelyezésében, illetve őrzésében vettek részt.

police.hu

A rendőrök 24 kiló maruhiuánát a lakásban, 54 kilót pedig a kocsiban találtak meg a 2021 szeptemberi akció során. Emellett több millió forintnyi valutát is lefoglaltak tőlük.

Az ügyészség fegyházbüntetést kért a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolt három fiatalra azzal, hogy utasítsák ki őket az országból. Közülük ketten jelenleg is letartóztatásban vannak, míg a harmadik társuk egy más ügye miatt már élvezi a büntetés-végrehajtás vendégszeretetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik