Belföld

Kalapáccsal verte szét a megvenni kívánt autót a szervizben, amikor megtudta, mennyi baja van

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Kalapáccsal verte szét a megvenni kívánt autót a foglaló kifizetése után egy baranyai férfi, amikor megtudta a szervizben, hogy mennyi műszaki problémája van. A Pécsi Járási Ügyészség rongálás bűntette miatt állítja bíróság elé.

Kutas Tamás, a Baranya Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi beismerte a bűnösségét, de nem volt hajlandó megtéríteni a kárt egy esetleges közvetítői eljárásban, mert szerinte visszajárt volna neki a foglaló. Azaz a férfi inkább bíróság elé áll, és vállalja az esetleges büntetést.

A vádirat szerint az eladó az interneten hirdette meg a kocsit idén januárban. A hirdetésre jelentkezett a vádlott is, aki Pécsett megtekintette és ki is próbálta a kocsit. A felek megállapodtak a 2 millió 700 ezer  forintos vételárban ,és a terhelt 700 euro foglalót adott az eladónak.

ugyeszseg.hu

Néhány nappal később a vevő ismét Pécsre érkezett, hogy átnézesse a kocsit egy szakszervizben, illetve kifizesse vételár fennmaradó részét az eladónak. Az autószervizben a gépjármű átvizsgálását követően arról tájékoztatták a vevőt, hogy az autónak számos problémája van, és rossz a műszaki állapota.

A férfi emiatt már nem akarta megvenni a kocsit, hanem visszakövetelte az általa átadott foglalót. Mivel az eladó ezt megtagadta, ezért összeszólalkoztak a szerviz telephelyén, majd a férfi elővett egy kalapácsot a saját kocsijából, és szétverte az általa korábban megvásárolni kívánt autót. Ezt követően a vádlott megkérte a szervizben dolgozókat, hogy értesítsék a rendőrséget. A férfi 900 ezres kárt okozott.

Az ügyész elmondta még, hogy a férfi megúszhatta volna a bírósági eljárást, ha közvetítői eljárásban vállalja a kár megtérítését, de ő nem élt ezzel a lehetőséggel.  Az ügyészség pénzbüntetést kért rá rongálás bűntette miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik