Belföld

Egy 17 éves lány meghalt, barátnői megsérültek Várdombnál, négy évet kértek a sofőrre

Donka Ferenc / MTI
Donka Ferenc / MTI

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állítja bíróság elé a Szekszárdi Járási Ügyészség azt a 21 éves bonyhádi férfit, akinek a felelőtlensége miatt egy 17 éves lány meghalt, a barátnői pedig megsérültek Várdombnál.

A Tolna Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a 21 éves bonyhádi férfi és a barátja 2021 júniusában kora este Bonyhádon autóztak a vádlott által vezetett nagy teljesítményű, svájci honosságú kocsival, aminek le volt járva a műszakija.

A városban sétáló 15, 17 és 18 éves szekszárdi lányok leintették a sofőrt, és arra kérték, hogy vigye el őket Szekszárdra. A fiatal beleegyezett, ezért a tinik beültek a coupe jellegű gépkocsi hátsó üléseire. Ahogy a sofőr, úgy a lányok sem kapcsolták be a biztonsági övet.

Donka Ferenc / MTI

A sofőr Szekszárdra érve áthajtott a városon, majd a déli városrészen lévő körforgalomban „driftelve” megtett négy kört, végül az 56-os számú főúton nagy sebességgel Várdomb településre hajtott, ahol a megengedett sebesség közel háromszorosával közlekedett.

A fiatal este hét körül, 110-120 km/h sebességgel haladt vissza Várdombról Szekszárd irányába, amikor egy „s” kanyarban a sebessége miatt átsodródott a szemközti forgalmi sávba, majd letért az úttest melletti füves vízelvezető árokba, és nekicsapódott egy betonhídnak.

Donka Ferenc / MTI

A baleset során a bal hátsó ülésen helyet foglaló 17 éves lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A másik két lány és a sofőr súlyosan, a jobb első ülésen utazó, biztonsági övet használó férfi pedig könnyebben sérültek.

Az áldozat halálához vezető sérülések a szabályszerűen viselt biztonsági öv mellett is bekövetkeztek volna. Az ügyészség a büntetlen előéletű, de korábban már több közlekedési szabálysértést elkövető vádlottal szemben négy év fogházbüntetés, valamint végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását kérte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik