Belföld

Szlovákiai busztragédia: Három sérültet megműtöttek, hármat hamarosan operálnak

Fotó / MTI/TASR/TASR/Michal Svítok
Fotó / MTI/TASR/TASR/Michal Svítok

A szlovákiai buszbaleset sérültjei közül tizenhármat szállítottak az elmúlt két napban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházba – közölte a gyógyintézmény főigazgatója rendkívüli sajtótájékoztatón szerdán, Miskolcon.

Révész János elmondta, a páciensek közül hat ambuláns ellátást igényelt és hetet vettek fel a kórházi osztályokra. Utóbbiak közül egyet orvosi megfigyelés alatt tartanak, a további hat, döntően végtagsérüléseket szenvedett sérült pedig műtéti ellátást igényel.

A főigazgató elmondása szerint, három embert már megműtöttek, további hármat pedig szerdán vagy csütörtökön operálnak meg. A távirati iroda azt írta, hogy a kórház folyamatosan tartja a kapcsolatot a szlovák orvosokkal, akik jelezték, vannak náluk olyan stabilizált és szállítható állapotban lévő sérültek, akiket végleges ellátásra a miskolci kórházba fogják átvinni.

Fotó / MTI/TASR/TASR/Michal Svítok

A kórház felkészült ezeknek a sérülteknek a fogadására, a traumatológiai osztály 140 ággyal, gyakorlatilag korlátlan műtőkapacitással rendelkezik, emellett rendelkezésre áll a húszágyas intenzív osztály és a szintén húszágyas posztoperatív őrző, vagyis minden sérültet el tudnak látni, akiket a szlovák hatóságok hozzájuk irányítanak.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a beszállított sérültek között senki nincs életveszélyes vagy súlyos állapotban, mindannyian nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek, állapotuk teljesen stabil. Jelen pillanatban olyan komplikált sérült nincs, akinél fennáll a veszély, hogy maradandó egészségkárosodást szenvedhet.

A budapesti és miskolci nyugdíjasokat szállító busz egy kamionnal ütközött össze hétfő délelőtt a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en pedig súlyosan sérültek.

Kapcsolódó
Szlovákiai busztragédia: egy ember meghalt, nyolc fő állapota kritikus az ötvenkilenc sérült közül
Budapesti és miskolci nyugdíjasok ülhettek a buszon. A többi sérültet a malackai, a nagyszombati és a szakolcai kórházba vitték.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik