Belföld

Bár felgyógyult az életveszélyes fellökésből, pár hónap múlva meghalt a nagymama

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki olyan nagy erővel lökte meg ittasan a  vele lakó nagymamáját, hogy az idős nő életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 86 éves nagymamájának kecskeméti lakásában élt az idős asszonnyal és annak élettársával. A férfi gyakran fogyasztott alkoholt, s ilyenkor agresszívvá vált és veszekedett idős rokonával.

Az egyik tavaly augusztusi délután ismét részegen ment  haza. A nagymamája számon kérte rajta az ittasságát. Azt mondta neki, hogy ezzel nemcsak saját magát, de őt és az élettárást is tönkre teszi. A férfi ezen feldühödött és két kézzel nagy erővel meglökte a nénit, aki attól a padlóra zuhant.

Az esés következtében az asszonynak három bordája is eltört, amitől légmell alakult ki, ez pedig közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett nála. Az életveszélyt a szakszerű orvosi ellátással sikerült elhárítani.

A nagymama a bántalmazásból adódó sérüléseiből még felgyógyult, de más betegségéből kifolyólag három hónappal később a kórházi kezelése során elhalálozott. A bántalmazás és az áldozat  halála között nem volt ok-okozati összefüggés. az ügyészség letöltendő szabadságvesztést kért a nagymamáját fellökő férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik