Belföld

Meg akarta fojtani az albérlőt, majd leszúrta a saját apját egy férfi Nyíregyházán

police.hu
police.hu

Súlyosabb büntetést kért a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség arra a 27 éves férfire, aki három és fél évvel ezelőtt meg akarta fojtani az albérlőt, majd leszúrta a saját apját Nyíregyházán.

A vádirat szerint a fiatal édesapja befogadott egy helyi családot a nyíregyházi családi házába, akik az emeleti részen laktak. A fiúnak megtetszett a család 15 éves lánya, akihez közeledni próbált, de kapcsolat nem alakult ki közöttük. 2019 november 6-án éjjel a fiú ittasan és bódító hatású gyógyszerek bevétele után érkezett meg az édesapjához, ahol az emeleten találta a lány alvó bátyját.

A férfit lerántotta a szőnyegre, és miközben többször is arcon ütötte azzal fenyegette, hogy megöli, mert úgy gondolta, hogy felelős azért, hogy a húgával nem sikerült közelebbi viszonyba kerülnie. Fojtogatta a lány bátyját, majd ököllel többször is megütötte. A dulakodásra a földszintről feljött a fiú édesapja azért, hogy a további bántalmazást megakadályozza. A férfi felszólította a fiát, hogy fejezze be a bántalmazást, de ő az apjára támadt.

Dulakodás közben a földre kerültek, majd a fiatal az apja mellkasára ült és először puszta kézzel, majd egy ruhafogassal több alkalommal is fejbe vágta, végül a fogas fém részével fojtogatta őt. A bántalmazás közben többször kijelentette, hogy megöli az édesapját. A fiatalembert ezt követően a konyhába ment, ahol törni-zúzni kezdett, miközben továbbra is megöléssel fenyegette apját.

A férfi, hogy a fiát megakadályozza a további rongálásban, a fenyegetés ellenére a konyhába ment, ahol a fia egy konyhakéssel hasba szúrta az apját, majd gépjárműjével elhajtott a helyszínről. A családfő az azonnali és szakszerű orvosi ellátás ellenére a kórházban elhunyt. Az elkövetőt egy közeli település külterületén fogták el a zsaruk.

A fiatal csak a letartóztatásáról döntő meghallgatásán tudta meg, hogy meghalt az apja. Az ügyészség 14 év fegyházat kért rá beismerés esetére, de ő nem kötött alkut. A férfit 10 év börtönre, 10 év közügyektől eltiltásra, és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélték emberölés bűntette, testi sértés bűntettének kísérlete, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

Az ítélet ellen a férfi és védője elsősorban felmentésért, másodsorban eltérő minősítés és a kiszabott büntetés lényeges enyhítéséért fellebbeztek. Az ügyészség súlyosabb minősítésért és súlyosabb büntetés kiszabásáért fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta a fellebbezést, és súlyosabb büntetést kért az apját leszúró férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik