Kovács Attila / MTI
Belföld

Deutsch szerződéséről kérdezték, Polt Péter feljelentésként értékelte

Mostantól a rendőrségen múlik, indul-e eljárás.

Sértett jogszabályt az atlétikai vb szervezőcégének volt vezetője, aki az utolsó munkanapján közbeszerzési eljárás nélkül kötött egy 260 milliós szerződést?

Erről kérdezte a legfőbb ügyészt Vadai Ágnes, miután a Telex megírta, hogy utolsó munkanapján még kötött egy 260 milliós szerződést az atlétikai vb szervezőcégének volt vezetője. Deutsch Péter a Magyar Atlétikai Szövetséget (MASZ) 400 versenybíró képzésével bízta meg. A szerződésre nem írtak ki közbeszerzést. A szövetség szerint ez teljesen rendben van, ám egy szakértő szerint a szervezet maga jelentkezett be a közbeszerzési törvény hatálya alá,
így minden beszerzése közbeszerzés, ha eléri a nettó tizenötmillió forintos értékhatárt.

Polt Péter mindenesetre a kérdést feljelentésként értékelte, azt elbírálásra a Budapesti Rendőr-főkapitányságra továbbította, így  mostantól a rendőrségen múlik, indul-e eljárás.

A Telex közérdekű adatigényléssel jutott hozzá a Budapest 2023 Atlétikai Nonprofit Zrt. tavalyi szerződéseihez, ekkor derült ki, hogy Deutsch Péter egykori válogatott magasugró, a fideszes Deutsch Tamás testvére mielőtt távozott posztjáról (ahol az egykori köztévés Németh Balázs váltotta) aláírta a 260 milliós szerződést, amely alapján egy bíró képzése 650 ezer forintba került.

A tananyag egy csaknem 13 órányi, többször visszanézhető videó volt, a portál szerint a versenybíróképzésre a jelentkezés határideje 2021. február 28-án lejárt, a budapesti vb-n pedig a szervezők szerint 260 versenybírót alkalmaznak majd.

Ajánlott videó