Sport

Bejelentették: az atlétikai vb-t fogja szervezni az exhíradós Németh Balázs

Cseke Csilla / MTI
Cseke Csilla / MTI

Németh Balázst, a köztévétől leköszönt híradóst nevezték ki a jövő évi atlétikai vb-t lebonyolító állami cég, a Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokság Szervező Nonprofit Zrt. első emberévé. A hírt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárt jelentette be, aki kormánybiztosként segíti a szervezők munkáját.

– A hír igaz. Elfogadtam életem legfontosabb felkérését és köszönöm a bizalmat. Jövőre valóban Budapest rendezheti az atlétikai világbajnokságot. Közép-Európában még nem volt ekkora világverseny, több mint 200 ország érkeznek versenyzők, vendégek. Reményeink szerint több száz millióan figyelhetnek ránk és megmutathatjuk, hogy Budapest a világ legjobb városa és megmutathatjuk, hogy miénk a világ legjobb országa – mondta rövid bemutatkozó beszédében Németh Balázs.

Az internetes mémként is elhíresülő egykori tévés Deutsch Péter volt atléta, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő testvérének helyét veszi át.

Németh Balázs több mint 11 évet töltött a közmédiában, ahogy munkatársainak írt búcsúlevelében fogalmazott, saját gyerekeként tekintett a csatornára.

Németh előzőleg atletizált ugyan, a TV2 munkatársaként több sporteseményről is tudósított, és dolgozott sajtósként a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, a mostani megbízáshoz hasonlító cégvezetői, sportrendezvény-szervezői múltja nincsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik