Belföld

Békemenet-szervező: Udvariatlan, hogy minket nem keres fel az EP delegációja

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Hétfőn érkezett Budapestre az Európai Parlament uniós pénzek felhasználását vizsgáló delegációja. A szerdáig tartó látogatáson a delegáció górcső alá veszi, hogy jól és jogszerűen hasznosulnak-e Magyarországon az uniós támogatások, emiatt az EP-csoport az uniós támogatások felhasználását ellenőrző magyarországi hatóságokkal is találkozik.

Nem találkozik viszont a Békemenetet szervező CÖF-el: a kormánypárti szervezet ezt zokon is vette.

Közleményében Csizmadia László, elnök azt írja: „Az Európai Unió parlamenti delegációjának Magyarországra érkezése úgy tűnik, politikai hadiállapot eredménye, nem mondható véletlennek, sőt, egy szuverén tagország célzott támadására utalhat. A vizsgálóbizottság összetétele magáért beszél. A magyar ellenzéki pártok támogatói jöttek, feladatuk a nyomásgyakorlás. Eszközként látjuk Soros György és az Európai Unió pénztámogatásával kibérelt NGO-k közreműködését, amely arra irányul, hogy a társadalom többségi akaratát lazítsa.”

A CÖF-CÖKA, mint Magyarország egyik legnagyobb civil szervezete udvariatlannak találja, hogy a Békemenetek sokaságának szervezőjét a Magyarországra látogató bizottság nem kereste. Szellemi honvédőink szerint egymás meghallgatása eredményesebbé tehetné az Unióban végzett munkát. A látszatát is kerülni kellene annak, hogy a Magyarországra érkező politikai kommandó sajátos érdekeit kívánja érvényesíteni.

Csizmadia azt is megjegyzi, hogy a jogállamiságról, valamint a Magyarországnak járó pénzügyi támogatásokról zajló tárgyalást szakértőkre, és nem politikai bizottságra kell bízni.

Megírtuk, hogy a a Fidelitas valutakötegekkel várta az uniós pénzek felhasználását vizsgáló brüsszeli delegációt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik