Belföld

ATV: Ferencz Orsolya lehet a Fidesz új képviselője

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos kaphatja meg az elhunyt Bajkai István mandátumát.

Ferencz Orsolya lehet a Fidesz új parlamenti képviselője. Az atv.hu-t kormánypárti források arról tájékoztatták, hogy az űrkutatásért felelős miniszteri biztos kaphatja meg az elhunyt Bajkai István mandátumát.

Ferencz Orsolya a Fidesz–KDNP országos listáján tavaly az 58. helyen szerepelt. Jelenleg önkormányzati képviselő Józsefvárosban, ha valóban parlamenti képviselő lesz, akkor időközi választásra kell készülni.

A miniszteri biztos néhány hónapja lapunknak azt mondta, hogy az orosz-ukrán háború a magyar űrtevékenységre is hatással van, az Európai Űrügynökség (ESA) tagjaként a szövetség irányelveinek megfelelően viszonyulunk az orosz félhez. Ferencz Orsolya 2018 felel az űrkutatásért, tudományos szempontból felügyeli a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért és űrtevékenységért felelős főosztályának tevékenységeit.

Kapcsolódó
Ferencz Orsolya: A háború az űregyüttműködésben is változást hozott, de a magyar űrhajósprogram nincs veszélyben
A HUNOR-program nagyjából 40 milliárd forintba kerül. Az űrkutatásért felelős miniszeri biztost a többi között arról kérdeztük, miért éri meg ennyi pénzt költeni arra, hogy Farkas Bertalan után újabb magyar asztronauta legyen, és hol tart az űrhajós kiválasztásának folyamata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik