Belföld

Pintér Sándor vizsgálatot rendelt el a mentőknél Gálvölgyi János esete után

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

A segélyhívások kezelésének visszamenőleges ellenőrzését rendelte el Pintér Sándor Belügyminiszter azt követően, hogy Gálvölgyi Jánost családtagjai vitték kórházba, miután egy óra alatt sem ért ki a színészhez a mentő. A Népszavát Samu Attila, a Belügyminisztérium sajtófőnöke arról is tájékoztatta, hogy Pintér állásfoglalást vár azzal kapcsolatban, hogy indokolt-e a mentésirányítók továbbképzése, érzékenyítése.

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője pénteken elismerte, hogy hibásan mérlegelt a mentésirányító a szerda délelőtti segélyhívás fogadásakor. Szintén pénteken derült ki, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el a rendőrség Gálvölgyi János rosszulléte ügyében.

Gálvölgyi Jánost szerda reggel kellett kórházba vinni, miután légzési nehézségekre panaszkodott. A család közleményt adott ki a 74 éves színész állapotáról, amely szerint állapota súlyos, de stabil. A közeljövőben tervezett előadásait lemondták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik