Belföld

Gyurcsány Ferenc: Beteg ez az ember

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Hitler nem egyesíteni, hanem leigázni akarta Európát. Hitler nem Európát építette, hanem a nemzetiszocialista Németországot, a Harmadik Birodalmat, emberek tízmillióinak élete árán. Hitlert bármilyen módon emlegetni a mai európai gondolat mellett beteg, ocsmány gondolat és szöveg

– ezt írta ki Facebook-oldalára Gyurcsány Ferenc, miután meghallgatta Orbán Viktor mai, Veszprémben megtartott beszédét.

A kormányfő úgy fogalmazott: „Bizánc, Nagy Károly, Ottó, Napóleon, Hitler más-más alapokon, de mindegyik európai egységről álmodozott” – majd hozzátette: szerinte ez ma is így megy.

„Azt mondja Orbán, hogy Hitler is európai egységet akart. Beteg ez az ember” – reagált a DK elnöke, aki a kormányfő beszédének más elemeit is bírálta.

Európa szemére vetni, hogy nincs béke és jólét önfelmentő ordas hazugság Orbán szájából. Egyrészt az Európai Unióban béke van. Mellettünk dúl a háború, és éppen azért akarjuk megleckéztetni az agresszor, gyilkos orosz elitet, hogy elmenjen a kedvük attól, hogy velünk háborúzzanak. A magyar kormányfő éppen ennek áll ellen, ő valójában az orosz háború pártján áll.

Végezetül megismételte: „Beteg ez az ember. Intellektuálisan, erkölcsileg, politikailag. És ahogy látom, megbetegíti hazánkat. Gyógyulni kellene már.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik