Belföld

Mégsem utazik Izraelbe Gulyás Gergely

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A jelenlegi biztonsági helyzetre hivatkozva elhalasztotta izraeli útját a Miniszterelnökséget vezető miniszter – írja a Szabad Európa.

A tervek szerint május 15-én ment volna Izraelbe Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, ahol beszédet mondott volna az Izraeli Külkapcsolatok Tanácsában, ám ez utóbbi szervezet értesítette vendégeit arról, hogy Gulyás az izraeli biztonsági helyzetre való hivatkozással lemondta a hétfői utat. A miniszter látogatását máskor pótolják.

A Szabad Európának az Izraeli Külkapcsolatok Tanácsa is megerősítette, hogy Gulyás nevében Magyarország izraeli nagykövetsége az út elhalasztásáról döntött a biztonsági helyzet miatt. A Miniszterelnökség egyelőre nem reagált.

A halasztás hátterében az állhat, hogy az utóbbi napokban ismét kiéleződött a konfliktus Izrael és Palesztina között. Az MTI arról írt helyi tudósítások alapján, hogy szerdán Gázából mintegy háromszázötven rakétát indítottak Izrael felé, miután az izraeli légierő újabb légicsapással ismét egy páncéltörő rakétát kilőni készülő osztaggal végzett a Pajzs és nyíl hadműveletben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik