Belföld

67-szer utalt pénzt egy társkeresőn becserkészett nő a hódolójának, közel kétmilliója bánja

Közel kétmillió forinttal húzott le egy hiszékeny tatabányai nőt egy férfi az interneten. A Tatabányai Járási Ügyészség csalás bűntette miatt állítja bíróság elé a férfit.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi álnéven ismerkedett meg a nővel egy internetes társkereső oldalon, majd érzelmi kapcsolatot alakított ki vele.

A férfi 2020 júliusa és 2021 május közepe között heti rendszerességgel kért különböző összegű kölcsönöket a nőtől.  Olyan valótlan dolgokra hivatkozott, hogy orvosi költségekre, kórházi költségekre, gyógyszerre, külföldi orvosi kezelésre, és élelemre kell neki a pénz.

A nő háromszor küldött pénzt postán a férfi tarnaörsi lakóhelyére, és 67 alkalommal utalt neki pénzt a számlájára. Az elkövetőnek persze esze ágában sem volt visszafizetni áldozatának a pénzt. A bűncselekménnyel okozott 1 millió 800 ezer forintos kár azóta sem térült meg.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a bűnösségét beismerő férfire, azzal, hogy rendeljenek ki mellé párfogót, és kötelezzék a nő kárának a megtérítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik