Belföld

Rossz hírt kapott a trió, akik úgy elverték a haragosukat, hogy nyílt koponyatörése, agyzúzódása lett

Nem sok jóra számíthat az a három jászapáti férfi, akik úgy elverték négy évvel ezelőtt a haragosukat, hogy nyílt koponyacsont-törést és vérzéses agyzúzódást szenvedett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság utasítsa el a fellebbezésüket, és hagyja helyben az elsőfokon kiszabott büntetésüket.

Az ítélet szerint a későbbi áldozat és a társa macsétával jelent meg ittasan az egyik elkövető házánál, hogy számon kérje a rokonával történteket.

Az ott lakó elkövető kerti szerszámokkal felfegyverkezve ment ki két társával az utcára. Fellépésük nyomán a sértett és a társa menekülni kezdett, az elkövetők azonban üldözőbe vették őket.

Az egyikük lapáttal leütötte az áldozatot, majd eszméletlenre verte a cinkostársaival. Az összevert férfi társa elfutott a helyszínről. Az áldozat többszörös nyílt koponyacsont-törést, és vérzéses agyzúzódást szenvedett, amelyek életveszélyes sérülések voltak.

A bíróság az elkövetőkkel szemben 4 év illetve 3 év 6 hónap, míg visszaeső társukkal szemben 5 év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki. Elrendelte továbbá a visszaeső férfi korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását is.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlottak és védőik jelentettek be fellebbezést elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítés érdekében. A fellebbviteli főügyészség szerint alaptalan volt a fellebbezésük, amelyben jogos védelmi helyzetre hivatkoztak, ezért az elsőfokú ítélet helybenhagyását kérték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik