Belföld

Novák Katalin csapatában Tomán Szabina és Schmidt Mária is

Ivándi-Szabó Balázs/24.hu
Ivándi-Szabó Balázs/24.hu
Két volt főnöke is az államfő tanácsadója lett.

A magyarok előtt álló problémákat, kihívásokat vitattuk meg többek között a tudomány, a kultúra, a sport és a média világából érkezett tanácsadókkal, köztiszteletben álló személyekkel.

Ezt írta Novák Katalin a hivatalos Facebook-oldalán közzétett posztban, amikor hivatalba lépése első évfordulóján tanácsadóival egyeztetett. A mellékelt fotók tanúsága szerint az államfőt tanácsokkal látja el több egykori miniszter (Martonyi János, Balog Zoltán, Andrásfalvy Bertalan). Megválasztásakor az államfő közülük külön is megköszönte Martonyi János volt külügyminiszternek, hogy elleshette tőle a klasszikus diplomácia fortélyait, Balog Zoltánnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma korábbi vezetőjének pedig azt, hogy megtanulhatta: Isten legfontosabb erőforrása az ember.

Rajtuk kívül a köztársasági elnök mellett feltűnik még Tomán Szabina, Schmidt Mária, Kovács Katalin, Hegedüs Éva, Skrabski Fruzsina, Czeizel Barbara, Altorjai Anita, Vizi E. Szilveszter, Kodolányi GyulaLackfi János, Gundel Takács Gábor, Máté Bence és Szörényi Levente.

Altorjai Anita szereplése azért érdekes, mert korábban a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója volt Áder János államfősége idején, utána lett a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója. (Áder János második államfői mandátuma egyébként egy éve, május 9-én járt le, éppen 63. születésnapján.) A képen ugyan nem szerepel, de a Sándor-palota honlapján a nettó 5 millió forint értékhatárt meghaladó tavalyi szerződések között szerepel Fricz Tamás is.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik