Belföld

Fónagy szerint van, aki bepróbálkozik a lehetetlennel, és versenybe száll Jelinekkel

Fotó: Spirk József
Fotó: Spirk József

Nem sok konkrétumot árult el Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára a DK parlamenti kérdésére adott válaszában arról, hogy miért akarja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) eladni a Badacsonytomaj külterületén fekvő szőlős hegyoldalban azokat az állami tulajdonban lévő utakat, amelyek a milliárdos Jellinek Dániel nyaralójának szomszédságában helyezkednek el.

Áprilisban írta meg a 24.hu, hogy Jellinek szomszédai, a környék szőlődűlő-tulajdonosai egy, az MNV-től érkezett levélből szereztek tudomást arról, hogy az állami vagyonkezelő több közút magánkézbe adását tervezi.

Jellinek Dániel akkor lapunk elmondta, hogy ő kezdeményezte a privatizációt, de neki nem áll szándékában a közutak megvétele, csak a hozzájuk kapcsolódó út menti területekkel szeretné kiegészíteni földjét. A MNV viszont a  levél tanúsága szerint eladná három közút Jellinek birtokával határos szakaszait, és ezzel gyakorlatilag elvágná több telek tulajdonosát saját ingatlanjuk megközelítésétől.

Az MNV levele egyébként azt is tartalmazta, hogy az ingatlantulajdonosok, ha akarnak, részt vehetnek az utakra kiírt értékesítési eljárásban, azaz Jellinekkel szemben licitálhatnának a területekért.

A DK parlamenti képviselője, Vadai Ágnes a cikk alapján kérdezte Nagy Márton gazdasági minisztert, hogy miért akarja a környék lakóinak közlekedését ellehetetleníteni.

A miniszter helyett válaszoló Fónagy államtitkár azt közölte, hogy több vételi megkeresés is beérkezett már az MNV-hez, amely ezt követően megkezdte „az érintett ingatlanok értékesíthetőségének vizsgálatát”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik